7-sfaturi-pentru-o-viata-prosperajpg

7 sfaturi pentru o viata prospera – Cum sa te imbogatesti

7 sfaturi pentru o viata prospera

 

Cu totii ne dorim sa traim bine si frumos. Dar aceste bine si frumos este relativ. Unul care este pe locul doi intr-o competitie, poate fi mai bucuros decat cel care este pe primul loc, care poate a avut un punctaj mai mic decat isi dorea. Totul depinde de atitudinea ta fata de situatie!

Dar sa vedem si cateva sfaturi practice care te pot ajuta sa prosperi. Acest top este realizat din experienta personala, considerand evenimentele traite.

  1. Stabileste un tel

Este foarte important ca atunci cand lupti pentru ceva, sa ai acel tel stabilit in fata. Ganduri de genul: vedem cum a iesi sau incerc si eu, ca cine stie, sunt ganduri care trebuie sa dispara din mintea ta. Nu poti sa ajungi undeva, daca nu iti fixezi un tel. Fie el mai mic sau aparent mai greu de atins. Fie ca iti doresti o masina scumpa, un apartament, o casa sau un job mai flexibil, bine platit, trebuie sa ai acel scop fixat. Pe cat posibil, imprima o imagina cu acel scop, astfel o sa il vezi in fiecare dimineata cand te vei trezi si seara inainte de a adormi, si astfel vei sti pentru ce lupti zi de zi.

2. Stabileste un program

Dupa ce ti-ai stabilit telul, este obligatoriu sa iti faci un plan concret care te-ar conduce spre el. De ex, vrei o masina de 50.000 de Euro in 10 luni? Atunci trebuie sa gasesti ceva care sa iti aduca cel putin 5.000 Euro/luna. Vrei un job flexibil si bine platit? Discuta sau urmareste oameni care au reusit acest lucru. Poate cineva te va inspira.

3. Investeste in tine

In tot acest proces de a atingere a unui tel maret, este  multe mai important drumul decat destinatie. Sigur, va fi placut sa conduci o masina scumpa, dar pana sa faci asta, ce fel de om vei fi devenit? Un om puternic, capabil sa realizeze multe. Foarte mult ajuta cursurile de dezvoltare personala, cursuri in care poti  invata o mentalitate, nu neaparat o meserie. Daca esti un programator pasionat, dedica-ti putin timp pentru a te dezvolta. O ora pe zi in care sa inveti un limbaj nou, metode noi de algoritmica, etc. De  exemplu daca ti-ai propus sa dezvolti o aplicatie pentru dispozitivele mobile, studiaza zilnic putin despre cum ai putea face aceasta. Daca faci zilnic foarte putin, intr-un an se va simti diferenta, si este cu mult mai mult daca in tot acest timp nu ai fi facut nimic.

4. Odihneste-te suficient

In spatele fiecare idei de succes exista o idee mareata. Iar pentru a avea idei si dorinta de lucru, este nevoie de odihna. Stiu ca e greu sa te culci devreme si sa te trezesti inainte de rasaritul soarelui, dar privind acest rasarit, vei avea convingerea ca ai puterea a muta si muntii. Si uneori, chiar asa si este. Observatia mea este ca o persoana odihnita are mult mai mult randament, dorinta si putere de incepe proiecte noi!

5. Dreapta masura in toate

Este bine sa muncesti pentru visul tau, dar trebuie un echilibru in viata. Cum spuneam si inainte, o idee buna, creatoare iti vine atunci cand esti odihnit, multumit, fericit. Iar aceasta fericire vine si din alte lucruri, pe care de obicei le punem deoparte: familia, prietenii. Pana cand este prea tarziu. Nu lasa sa se intample aceasta! Stabileste o lista a prioritatilor din viata ta! (pe foaie, ca sa fii sigur ca o vei urma).

6. Cheltuie mai putin decat castigi

Regula mareata 50-30-20. Din banii pe care ii castigi, jumatate sa pui deoparte, 30% sa folosesti pentru nevoiele tale primare (intretinere, mancare, etc) si 20% pentru distractie (concedii, iesiri in oras, etc). Daca nu te poti incadra in cei 30%, probabil ti-ai depasit plapuma!

7. Cand vrei sa renunti, amintes-tei de ce ai inceput!

Exista momentr grele in viata fiecaruia, momente in care vrei sa lasi totul, sa abandonezi. Este momentul cheie din viata ta, pentru ca acel moment poate face diferenta dintre tine si ceilalti. Gaseste puterea de a merge mai departe, revizuieste-ti obiectivul si planul, si incearca sa te imaginezi in postura de a-ti fi atins scopul. Gandeste-te la bucuria pe care o vei avea, si nu renunta! Pentru tine si pentru toti cai care sunt ca tine!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website