download

10 motive sa inveti Python

10 motive sa inveti Python

 

Fara indoiala, Python este cel mai popular limbaj de programare in 2019. Prin popular, inteleg un limbaj care doreste sa fie invatat, un limbaj care este cerut pe piata fortei de munca, si un limbaj despre care se vorbeste multe si se fac multe cursuri.

Auzim recent ca Python is a new Javaadica Python este noul Java). Adica a devenit atat de cautat, de folosit cum era candva Java. (inca este, dar a pierdut ceva teren).

Dar pe langa faptul de a fin in trend,  ca  multa lume doreste sa invete sau sa foloseasca Python, hai sa vedem 10 motive reale pentru care merita sa inveti Python:

  1. Sintaxa usoara

Un lucru despre care se vorbeste des, este ca Python are o sintaxa usoara. Si nu este putin lucru, atunci cand incepi sa inveti un limbaj de programare, cand incerci sa te lupti cu algoritmica, sa baneficiezi de un limbaj de programare care nu este asa pretentios. Este motivul principal pentru care multi tineri, chiar copii, incep sa invete programarea cu aceste limbaj. Pe langa alte ,,limbaje” pe care le studiaza copii, cum ar fi Scratch sau AppInventor, Python este mult mai folositor, aproape la fel de usor, dar un limbaj luat mai in serios.

2. Comunitate numerasa

Este bine atunci cand esti la inceputul unui drum, sa ai alaturi sfatuitori buni. Python are o comunitate puternica si numeroasa in spate, care iti poate raspunde multor intrebari. De asemenea exista si o documentatie stufoasa disponibila, tocmai pentru ca este cautata de multa lume.

3. Posibilitati

Cand vine vorba de a folosi practic aplicatiile scrise in Python, ai foarte multe posibilitati:

  • Proiecte Arduino (multe tutoriale gratuite disponibile)
  • Proiecte Rasperry Pi (multe proiecte sunt disponibile si pe Youtube)
  • Iot (Internet of Things) care a castigat mult teren in ultima vreme
  • Inteligenta Artificiala
  • Machine Learning
  • Dezvoltare web

Toate fiind domenii cautate si populare in ultima vreme.

4. Remuneratie

Aici trebuie sa discutam putin despre bani. Adevarul este ca multi doresc sa fie programatori, pentru ca salariile sunt satisfacatoare in ultima vreme, chiar si in tara noastra, Romania. Cei care aleg sa programeze in Python, au salarii destul de bune, in special daca lucreasza in domenii ca Machine Learning, Data Science sau Inteligenta Artificiala. Dar nici celelalte domenii nu sunt de lapadat!

5. Aplicabilitate mare

Invatand limbaje de programare la Php sau C++, vei fi limitatat pentru a dezvolta doar aplicatii specifice pentru un anumit Sistem de Operare sau platforma. Doar pentru Web, sau doar pentru Desktop. Ceea ce nu este cazul pentru Python

6. Joburi multiple

Datorita numeroaselor aplicari, Python este utilizat in proiectele unor firme mari precum Google, Netflix, Spotify, Dropbox, etc.

7. Numeroase librarii

Python are numeroase librarii pentru diverse aplicatii. De exemplu, Django este folosit pentru dezvoltare web, PyBrain pentru Data Science, Tensorflow pentru Machine Learning, etc. Acestea asigura ca dezvoltarea aplicatiilor se poate face usor si conform cerintelor.

8. Portabil si extensibil

Multe platforme populare accepta Python, cum ar fi Windows, Macintosh, Linix, Solaris, etc. De asemenea poate si integrat cu Java, componente.NET , etc., ceea ce il face portabil.

9. GUI (Graphic User Interface)

Exista posibilitatea de a acrea usor o interfata grafica a aplicatiilor, deoarece exista instrumente disponibile cross-platform.

10. Scripting si automatizare

Pe langa faptul ca este un limbaj de pogramare, Phyton este si un limbaj pentru scripting si automatizare, astfel putem reduce timpul si efortul pentru anumite procese.

 

In speranta ca v-am deschis putin apetitul pentru a studia acest limbaj, va doresc  mult spor si succes in cariera aleasa!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website