cautari_2018

Cele mai cautate cuvinte in 2018

Folosim zilnic internetul, il strabatem in lung si in lat in functie de interese. Folosim diverse browsere si motoare de cautare pentru a ne informa, pentru divertisment, comunicatie sau orice alta nevoie. Dar este interesant sa vedem un top al celor mai cautate cuvinte in anul care tocmai s-a incheiat.

Acest top difera de la un motor de cautare la altul, precum si de zona din care s-a efectuat cautarea.

La nivel mondial, pe cel mai cunoscut motor de cautare, Google, clasamentul sta in felul urmator (conform Google Trends):
1) World Cup
2) Avicii
3) Mac Miller
4) Stan Lee
5) Black Panther

Poate deloc surprinzator, avand in vedere evenimentele petrecute in anul 2018.

Dar in ceea ce priveste tara noastra, Romania, lucrurile stau putin diferit:
1) Rezultate bacalaureat
2) Rezultate evaluare naționala
3) eMag Black Friday
4) Campionatul Mondial
5) Simona Halep
6) Calendar ortodox
7) Picnic Cuvânt
8) Andrei Gheorghe
9) Avicii
10) Admitere liceu

Din nou, as putea spune ca nimic nu ne surprinde, avand in vedere faptul ca examenele ne tin in suspans multe zile (daca nu tot anul, cel putin pe unii). Iar apoi “reducerile” de care credem ca beneficiem, politica de marketing a celor de la emag.ro  precum si numeroasele produse, ii claseaza pe locul 3.

Dincolo de asta, sportul este topul preferintelor romanilor, iar ceea ce ma bucura este ca dincolo de faptul ca suntem un popor crestin, ne-am modernizat putin, si folosim si calendare online.

Admiterea in liceu si Avicii nu ma surprind. Dar Adrei Gheorghe? Nu am reusit sa gasesc un motiv pentru care a fost in top 10 a cautarilor. Poate ma informati voi (lasand un comentariu acestui articol)

Dar Google nu este singurl motor de cautare. Al doilea cel mai folosit motor de cautare este YouTube.com. Iar la nivel mondial, lucrurile stau in felul urmator:

1)  Jake Paul
2) Asmr
3) Makiplier
4) Logan Paul
5) Pewdiepie
Ok, dintre acestia, pe Piewdiepie il pot intelege, ca este clar cel mai cunoscut si urmarit vlogger din lume. Dar in rest chiar nu ma pot pronunta.

Acum ca am vazut topul acesta, tocmai am constat ca eu nu am contribuit cu mai nimic la conturarea lui (poate putin m-am uitat la rezultatele de la bacalaureat).

Indiferent daca te regasesti in acest top sau nu, iti doresc multe cautari cu succes in noul an, sa gasesti toate infomatiile de care ai nevoie si sa eviti spam-ul!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website